Interview met bestuur Jazz Comes To Town

Foto en tekst van Arjan Wittingen.

Zoals bekend doet MusicBoxz ieder jaar live verslag van Jazz Comes To Town dat iedere zomer 5 zaterdagen op rij wordt georganiseerd in het centrum van Epe.

Voor het eerst in 25 jaar kan het evenement dit jaar niet georganiseerd worden, vanwege het corona virus. Kun je dan in zo’n periode helemaal geen aandacht besteden aan dit evenement?

Wij van MusicBoxz zijn van mening dat er juist nu tijd en ruimte is om samen met het huidige bestuur van Jazz Comes To Town (Jeroen Velders, Jan Willem Nitert en Jan Bosman) terug te blikken op de afgelopen 24 edities. Daarom hebben wij de heren uitgenodigd voor een gesprek.

Een goed gesprek werd het, onder leiding van Jan Egbert Kieskamp. Al gauw kwamen heel veel anekdotes van de afgelopen jaren ter sprake. Denk hierbij aan een zomerstorm die 1 van de edities van 2015 in het water gooide, of als op de dag dat een band gaat optreden de zangeres belt dat ze is gevallen, en niet kan komen. Hoe ga je hiermee om, een paar uur voor de start van het evenement, terwijl de opbouw al is begonnen?

De gesprekken gaan heen en weer. Het gaat van oprichter Jan Fokkens over naar Hans en Candy Dulfer om vervolgens daarna weer verder te gaan over hoe de heren het voor elkaar krijgen om ieder jaar weer een sluitende begroting en goede sponsoren te krijgen.

Vanaf 25 juli a.s. zijn er 4 zaterdagmiddagen op rij tussen 16.00 en 18.00 uur Jazz Comes To Town terugluister edities met daarin veel fragmenten uit dit gesprek.

Uiteraard is dit alles uiteraard te beluisteren op www.musicboxz.nl

Volg ons