IJsselljazz 2019

8 september j.l. was het weer zover: IJsseljazz in Gorssel. Altijd gezellig, altijd druk, altijd goed georganiseerd en altijd een fantastische line-up.

Voor MusicBoxz gingen wij (Erik en Jan-Egbert) al bijtijds richting Gorssel om niks te missen en om genoeg tijd te hebben om contacten te leggen, gesprekken te voeren en vooral van de muziek te genieten.

Het affiche beloofde al veel goeds!

Vooraf was er een afspraak gemaakt om een interview te doen met de 70 jarige Eddie Taylo  (foto Janneke Roelofs), zanger van Motownhead en deelnemer aan The Voice Sr.! Wellicht zouden we ook George (Rock your baby) McCrae ook nog wel even kunnen spreken!

Bij aankomst in Gorssel werden we gelijk aangesproken door iemand van de organisatie en kregen we perskaarten. Backstage dan maar!

De kleedruimtes voor het hoofdpodium waren gevestigd in een heuse bouwput. Het pand wat daarvoor gebruikt zou worden was nog niet af, maar desalnietemin was er weinig op aan te merken.

Bouwketen, cement, balken, alles was aanwezig maar ook gekoelde drankjes en ruimtes voor de artiesten.

Maar dan….een beetje bezwaard meldde Eddie ons dat hij geen interview kon geven. Hij is immers deelnemer aan The Voice Sr., dus een contract getekend met Talpa. En dat houdt dus in: je mag met niemand praten, behalve met Talpa. Bedankt John  de Mol! Waarschijnlijk hadden we prachtige verhalen gekregen over zijn carriere met o.a. Swinging Soul Machine en de grote namen met wie hij opgetreden heeft. En waarschijnlijk hadden we enthousiaste anekdotes gekregen over The Voice. Helaas, niks van dat allles, maar na december staat hij weer tot ieders beschikking!

Gelukkig hebben we George McCrae nog wel kunnen spreken, een ware Ambassador of Love!

Rootbag was een publiekstrekker, Thomas Toussaint geweldig, Bruut!  Met Anton Goudsmit energiek.

Ntjam Rosie was indrukwekkend, betoverend zelfs en zal binnenkort veel aandacht krijgen in The Music Boxz, inclusief een exclusief interview!

De slotact was Camille Sledge, dochter van Debbie (Sister Sledge). Veel te laat door technische mankementen maar wel een waanzinnige show met een volledig Nederlandse band o.l.v. Bas van Lier.

Wat een band! Veel (oude) bekenden en een absoluut feest!

IJsseljazz, bedankt en tot volgend jaar!

Volg ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.